Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εστάλη τα μεσάνυχτα η λίστα των μεταρρυθμίσεων - «Επαρκή» τη χαρακτηρίζει η Κομισιόν

Εστάλη τα μεσάνυχτα η λίστα των μεταρρυθμίσεων - «Επαρκή» τη χαρακτηρίζει η Κομισιόν
Η Κομισιόν χαρακτηρίζει τη λίστα «επαρκή» προκειμένου να αποτελέσει την αφετηρία της συμφωνίας με την Ελλάδα
Τη λίστα των μεταρρυθμίσεων από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη παρέλαβε εγκαίρως το Eurogroup, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Κομισιόν γύρω στα μεσάνυχτα, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. 
Η Κομισιόν χαρακτηρίζει τη λίστα «επαρκή» προκειμένου να αποτελέσει την αφετηρία της συμφωνίας με την Ελλάδα.
«Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», αναφέρουν πηγές της Κομισιόν. 
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι περαιτέρω εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κατατεθεί και να συμφωνηθεί πριν από τα τέλη Απριλίου σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας της περασμένης εβδομάδας. Υπογραμμίζουν επίσης ότι η αποφασιστική και άμεση εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Η λίστα εστάλη σε όλους τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την αξιολόγηση των προτάσεων.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στη λίστα με τις προτάσεις βρίσκονται ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
- Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
- Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς.
- Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).
- Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα - μείωση της γραφειοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης