Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης: Κάποιοι ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα Κόσοβο! - Ήμασταν απομονωμένοι μέχρι το τρίτο Eurogroup

Βαρουφάκης: Κάποιοι ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα Κόσοβο! - Ήμασταν απομονωμένοι μέχρι το τρίτο Eurogroup
Το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης αποκαλύπτει ο υπ. Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης
Υπήρξαν δυνάμεις εντός της ευρωζώνης που ήθελαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε …Κόσοβο υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha.
«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η επιλογή που είχαμε ήταν μια «κοσοβοποίηση» της Ελλάδας.
Αυτό μας έλεγαν ουσιαστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αυτό μας έλεγαν ουσιαστικά:
«θα σας κοσοβοποιήσουμε, δηλαδή κάποιοι θα έχουν ευρώ αλλά δεν θα υπάρχει τράπεζα, δεν θα είναι μια κυρίαρχη χώρα ή θα κάνετε αυτό που σας λέμε, το Μνημόνιο.
Εμείς καταφέραμε να δημιουργήσουμε την τρίτη εναλλακτική που είναι αυτή η τετράμηνη περίοδος διαπραγμάτευσης, όπου από σήμερα αρχίζουμε να αναφερόμαστε στα τρία ζητήματα τα οποία μας «καίνε», το ένα είναι το χρηματοδοτικό, το δεύτερο η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και το τρίτο μεσομακροπρόθεσμα οι αναπτυξιακές πολιτικές και η χρηματοδότησή τους.
Υπήρχαν δυνάμεις εντός του Eurogroup εντός της Ευρώπης που ήθελαν την αποπομπή μας και για την ακρίβεια όχι την αποπομπή μας αλλά τη μετατροπή μας σε μια μορφή επαρχίας τύπου «Κόσοβο» χωρίς κυριαρχία και χωρίς λειτουργούσες τράπεζες.
Αυτή η στρατηγική, η τοξική δυναμική ήταν πολύ ισχυρή στην αρχή. Εμείς ήμασταν οι απομονωμένοι μέχρι το τρίτο Eurogroup όμως -και αυτή ήταν πιστεύω η επιτυχία- και ο λόγος που είμαι ικανοποιημένος από εκεί που ήμασταν εμείς απομονωμένοι, απομονώθηκαν αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις που ήθελαν ουσιαστικά την αποδόμηση της Ευρωζώνης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης