Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα διάψευση από την Κομισιόν: Δεν έχει αρχίσει η συζήτηση για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Νέα διάψευση από την Κομισιόν: Δεν έχει αρχίσει η συζήτηση για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει αρχίσει σχετική συζήτηση
Σε νέα διάψευση των πληροφοριών περί συζήτησης στην ευρωζώνη για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, προχώρησε η Κομισιόν.
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει αρχίσει σχετική συζήτηση.
Σε ανάλογες διαψεύσεις προχώρησε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, μετά τις δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Luis De Guindos, για συζητήσεις περί νέου πακέτου ύψους έως 50 δις. ευρώ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ανίκα Μπράιτχαρτ τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, με συζητήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και απευθείας από τις έδρες των οργανισμών, και στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να στείλει πρόσθετους εμπειρογνώμονες στην Αθήνα εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Σε σχέση με το ενδεχόμενο να αποφασιστεί εκταμίευση κάποιας υποδόσης εφόσον υπάρξει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι η όποια απόφαση εναπόκειται στο Eurogroup.
Η Α. Μπράιτχαρτ είπε ακόμη ότι σε συνέχεια της απόφασης του Eurogroup «επικεντρωνόμαστε τώρα στην εξειδίκευση του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως τα τέλη Απριλίου». Αυτό που προέχει είναι να εφαρμόσει η Ελλάδα άμεσα και με αποφασιστικότητα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα αποτελέσει κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για την ενίσχυση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε η ίδια εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, Cristóbal Montoro, επέμεινε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί χρήματα, διότι δεν μπορεί να τα βρει από τις αγορές.
Σε συνέντευξή του σήμερα σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα διάσωσης ή μια επιπλέον χρηματοδότηση, όπως και αν αυτό ονομαστεί.
Παράλληλα, ζήτησε από την Ελλάδα «να σταματήσει να κοιτάει τους άλλους» και «να αφιερωθεί στο να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει στα του οίκου της», προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό μια νέα κυβέρνηση μιας χώρας να κατηγορεί άλλη κυβέρνηση άλλης χώρας ότι προσπαθεί να την ανατρέψει.
«Η ισπανική κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Cristobal Montoro.
Όπως ανέφερε, «δεν είναι φυσιολογικό, ούτε θετικό, ούτε είναι σύμφωνο με τους κανόνες παιχνιδιού της Ε.Ε.» και πρόσθεσε ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί υπάρχουν για να εγγυηθούν ότι καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα προβαίνει ούτε ακόμη σε υπερβολικές δημόσιες δηλώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης