Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μυστικές θέλει να κρατήσει τις επαφές με τους δανειστές η κυβέρνηση - Διαψεύδει ο Βαρουφάκης τα περί τηλεδιάσκεψης

Μυστικές θέλει να κρατήσει τις επαφές με τους δανειστές η κυβέρνηση - Διαψεύδει ο Βαρουφάκης τα περί τηλεδιάσκεψης
Πηγές, ωστόσο, αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης και όχι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης
(upd2)Μυστικές επιχειρεί να κρατήσει η κυβέρνηση τις όποιες επαφές έχει ή πρόκειται να έχει μέχρι το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας 9 Μαρτίου με τους δανειστές.
Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε την τηλεδιάσκεψη την οποία είχε ο Γ. Βαρουφάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών, Ρίσι Γκογιάλ από το ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο από την Ε.Ε. και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ και η οποία έγινε γνωστή από κύκλους των δανειστών.
Άλλες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης και όχι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Η επικοινωνία αφορούσε το μεγάλο πρόβλημα με το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζει η χώρα τόσο για τον Μάρτιο όσο και για τους επόμενους μήνες αλλά και για τις επικείμενες 6 μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο υπουργός στην κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.
Η δέσμη αυτών των μεταρρυθμίσεων είχε συζητηθεί στη χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, στη διάρκεια της οποίας ελήφθησαν αποφάσεις και για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να έρθουν λεφτά στα άδεια κρατικά ταμεία που θα κατευνάσουν τους δανειστές.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ σε δήλωσή του άφηνε «παράθυρο» να δοθεί μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ ακόμα και εντός του Μαρτίου, αν η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάσει ουσιαστικές και άμεσα εφαρμόσιμες μεταρρυθμίσεις.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, ώρα 15:00)

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης