Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες τα περί εμπλοκής - Ξεκινούν αύριο οι τεχνικές διαβουλεύσεις Ελλάδας και θεσμών - Τι απαντά το ΔΝΤ

Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες τα περί εμπλοκής - Ξεκινούν αύριο οι τεχνικές διαβουλεύσεις Ελλάδας και θεσμών - Τι απαντά το ΔΝΤ
ΔΝΤ: Οι επιθεωρήσεις πρέπει να γίνουν και στην Αθήνα - Ελλάδα: Ευπρόσδεκτο το Ταμείο
(upd3)Διαψεύδουν κορυφαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών τα σενάρια περί σοβαρής εμπλοκής μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, αναφορικά με τον προσδιορισμό της έδρας πραγματοποίησης των διαβουλεύσεων, σε τεχνικό επίπεδο.
"Οι διαβουλεύσεις, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας και θεσμών θα ξεκινήσουν κανονικά αύριο Τετάρτη, 11 Μαρτίου", διαμηνύουν αξιωματούχοι των Βρυξελλών, απορρίπτοντας τις πληροφορίες περί διαφωνιών και εμπλοκής.
Την ίδια ώρα και στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι σε ό,τι αφορά τα περί εμπλοκής μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

ΔΝΤ: Οι επιθεωρήσεις πρέπει να γίνουν και στην Αθήνα - Ελλάδα: Ευπρόσδεκτο το Ταμείο
Η διαδικασία των επιθεωρήσων της Ελλάδας πρέπει να γίνει και στην Αθήνα, είναι η θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι επιθεωρήσεις πρέπει να γίνουν και στην Αθήνα, αναφέρουν κορυφαίοι αξιωματούχοι του Ταμείου, σύμφωνα με το Mega.
"Tο ΔΝΤ δεν έχει κανένα πρόβλημα οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών να πραγματοποιηθούν και αλλού, αλλά σίγουρα οι βασικές επιθεωρήσεις πρέπει να γίνουν στην Αθήνα", επισημαίνει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που διαρρέουν από τους κόλπους του Ταμείου, η Αθήνα φέρεται να έχει ήδη διαμηνύσει στο ΔΝΤ πως είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα οι επιθεωρητές του Ταμείου.
"Οι επιθεωρητές είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα ως Ταμείο, όχι ως τρόικα", φέρεται να εξήγησαν στο ΔΝΤ οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς.

Tα σενάρια για εμπλοκή
Εμπλοκή παρουσιάστηκε ξαφνικά στις Βρυξέλλες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για άμεση επιστροφή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και του επικεφαλής του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκη στην Αθήνα.
Αφορμή για το γεγονός αυτό αποτέλεσε η διαφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών για την έδρα επί της οποίας θα λάβουν χώρα οι επικείμενες διαπραγματεύσεις, σε τεχνικό επίπεδο.
Eνώ αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε μια πρώτη συμφωνία οι διαβουλεύσεις να γίνουν σε παράλληλο επίπεδο - δηλαδή και σε Αθήνα και σε Βρυξέλλες - από αύριο Τετάρτη 11/3, σήμερα υπήρξε νέα διαφωνία.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, η διαφωνία αυτή συνδέεται και με το θέμα της αύξησης του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Πάντως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε μια πρώτη συμφωνία του Γ. Βαρουφάκη με τους εταίρους, ώστε να έρθουν κάποια από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.
Οι Βρυξέλλες επέμεναν η έλευση των κλιμακίων να γίνει με τη μορφή που συνόδευε και τις προηγούμενες αξιολογήσεις (πολλά γκρουπ 4-5 ατόμων), κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τα δημοσιεύματα περί εγκατάστασης των τεχνικών συμβούλων του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
«Τα δημοσιεύματα ότι από αύριο θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους τεχνικοί σύμβουλοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, ώρα 17:21)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης