Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο Schaeuble τραβάει το σκοινί και εκτοξεύει απειλές - Δεν μπορεί να αποκλειστεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Ο Schaeuble τραβάει το σκοινί και εκτοξεύει απειλές - Δεν μπορεί να αποκλειστεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της
Στα άκρα φέρεται πως οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, W. Schaeuble να απειλεί εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ.
"Δεν μπορώ να αποκλείσω μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ καταλάθος, ως ατύχημα", φέρεται, σύμφωνα με το Reuters, να δήλωσε, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
"Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις, διαφορετικά δεν θα καταβληθεί η δόση του τρέχοντος προγράμματος", προειδοποίησε επίσης.
"Η Ελλάδα δεν θα λάβει έγκριση για επιπλέον προγράμματα, εάν δεν παραμείνει πιστή στα όσα ορίζουν οι συμφωνίες", τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.
"Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της", διεμήνυσε στη συνέχεια, ανεβάζοντας περισσότερο το πολιτικό θερμόμετρο.
"Το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί όταν οι άλλοι κάνουν τους αποδιοπομπαίους τράγους", τόνισε.
"Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθάει", δήλωσε, νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βιέννη.
Έχει υπάρξει εκνευρισμός σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο στο θέμα αυτό, σημείωσε.
"Έχουμε βιώσει ενόχληση και εκνευρισμό, όσο βοηθούμε την Ελλάδα, αλλά δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο", εξήγησε.
"Είναι πιο εύκολο για χώρες με προβλήματα να λένε στους λαούς τους ότι αυτά οφείλονται στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, όμως αυτό δε βοηθάει", ανέφερε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης