Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Yπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας με την ελληνική κυβέρνηση

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Yπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας με την ελληνική κυβέρνηση
Η Ελλάδα δεν θέλει καθυστέρηση στην εξόφληση των πιστώσεων
Έντονη ανησυχία για τα προβλήματα επικοινωνίας των Ευρωπαίων εταίρων με την ελληνική κυβέρνηση εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, H.J. Schelling.
Όπως εξήγησε, διατυπώνει μεγάλη ανησυχία για τα προβλήματα επικοινωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ένα τρίτο πακέτο στήριξης έχει ως προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος.
Ενημερώνοντας τους Αυστριακούς πολιτικούς για τις θέσεις του Έλληνα ομολόγου του, Γ. Βαρουφάκη, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα δεν θέλει καθυστέρηση στην εξόφληση των πιστώσεων, καθώς επίσης και πως δεν επιθυμεί έξοδο από την Ευρωζώνη.
Ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας εξέφρασε την ανάγκη για περισσότερες συνομιλίες με την Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του χθες Πέμπτη, ο Schelling δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι κατά την τρέχουσα κρίση εμπιστοσύνης δεν αποκλείεται το ατύχημα ενός Grexit.
«Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτό το ατύχημα θα ήταν χειρότερο από όλα όσα μπορούμε να ρυθμίσουμε» και το αν θα υπάρξει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτήν τη στιγμή από τις άλλες χώρες, διότι κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης