Τελευταία Νέα
Οικονομία

Neo Magazin Royale: Κατασκευασμένο το βίντεο Βαρουφάκη – Εμείς το παραποιήσαμε

Neo Magazin Royale: Κατασκευασμένο το βίντεο Βαρουφάκη – Εμείς το παραποιήσαμε
Τι απαντά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών
Νέο βίντεο αναρτήθηκε στο ΥouΤube από τη σατιρική εκπομπή Neo Magazin Royale του γερμανικού καναλιού ΖDF, στο οποίο ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιαν Μπόμερμαν ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βίντεο με την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Κροατία, όπου «εμφανίζεται» να έχει σηκωμένο το μεσαίο δάκτυλο απευθυνόμενος στη Γερμανία, είναι κατασκευασμένο και παραποιημένο.
«Εμείς παραποιήσαμε το βίντεο με το μεσαίο δάκτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη», λένε οι υπεύθυνοι της εκπομπής, οι οποίοι δείχνουν όλη την τεχνική διαδικασία που ακολούθησαν.
Όπως λένε, χρησιμοποίησαν τα πλάνα από την ομιλία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Ζάγκρεμπ, και έντυσαν την επίμαχη φράση του κ Βαρουφάκη, με το χέρι σωσία του υπουργού προκειμένου να παγιδεύσουν τον Γερμανό δημοσιογράφο Γκίντερ Γιάουχ του ARD για να καταδείξουν τον εμπαθή τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν όποιον επιτίθεται στην πατρίδα τους.
Ο Μπόμερμαν υποστηρίζει ότι το παραποιημένο βίντεο ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε από το κανάλι ARD στις 15 Μαρτίου, από την εκπομπή του γερμανού δημοσιογράφου Γκούντερ Γιάουχ, και έγινε η αιτία για να κατηγορηθεί ο έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Με μήνυμά του στο twitter ο κ Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στον Γκούντερ Γιάουχ, που είχε προβάλει το επίμαχο βίντεο ενώ έπαιρνε συνέντευξη από τον υπουργό, διερωτάται αν θα υπάρξει κάποια απολογία εκ μέρους του, επειδή χρησιμοποίησε ένα παραποιημένο βίντεο για να φιμώσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή.
Όσον αφορά τον ιθύνοντα νου του βίντεο, ο Έλληνας υπουργός εξαίρει τη στάση του αναφέροντάς του ότι ότι το χιούμορ, η σάτιρα και η αυτοσαρκασμός είναι μεγάλη διαλύτες τυφλών εθνικισμών.
«Εμείς οι πολιτικοί πραγματικά σας χρειαζόμαστε» αναφέρει o κ. Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης