Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Η εξαντλημένη οικονομικά ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει χρηματοδότηση χωρίς μεταρρυθμίσεις

FT:  Η εξαντλημένη οικονομικά ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει χρηματοδότηση χωρίς μεταρρυθμίσεις
Θα δούμε εάν η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά ολοκληρωμένη, όμως δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση εάν δεν περάσει το τεστ 
Η εξαντλημένη οικονομικά ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη εάν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις» υποστήριξε στους FT ο ισπανός υπουργός οικονομικών Luis de Guindos.
Σε μια ακόμη σκληρή στάση της η Μαδρίτη ανεβάζει τους τόνους γύρω από το ελληνικό ζήτημα μια ημέρα πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο.
«Θα δούμε εάν η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά ολοκληρωμένη, όμως δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση εάν δεν περάσει το τεστ» υπογράμμισε ο ισπανός υπουργός την ώρα που στη χώρα του διεξάγονται τοπικές εκλογές με το κίνημα των Podemos να φαίνεται ότι λαμβάνει αυξημένα ποσοστά.
Σύμφωνα με τους FT ο ισπανός υπουργός επανέφερε το θέμα του χαμένου χρόνου υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες δεν είναι υπέροχες.
Ο ισπανός υπουργός υποστήριξε ακόμη, ότι το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν βρίσκεται στο τραπέζι, όμως υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επισπεύσει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.
«Υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές» τόνισε. «Η πρώτη είναι ότι κανείς δεν μπορεί να φύγει και η δεύτερη ότι όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες».
«Πέρυσι η Ελλάδα επέστρεφε στην ανάπτυξη αφού έχασε το 25% του ΑΕΠ της. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης. Τα μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση άρχισαν να ανοίγουν το δρόμο της ανάκαμψης. Το θέμα είναι πώς θα επιστρέψει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης. Πρέπει να το κάνουμε αυτό με μέτρα υπέρ της ανταγωνιστικότητας, με την ανάπτυξη της παραγωγικότητας, με την καταπολέμηση ολιγοπωλίων και μονοπωλίων, με επαρκή συλλογή φόρων και αληθινό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Αυτά τα μέτρα που πρέπει να πάρουν όχι γιατί επιβάλονται από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς ή την Τρόικα αλλά γιατί αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος μπροστά για την Ελλάδα» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης