Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Ελλάδα ζήτησε από το… Ιράν να αγοράσει ελληνικό χρέος! «Όχι» από την Τεχεράνη

tags :
Η Ελλάδα ζήτησε από το… Ιράν να αγοράσει ελληνικό χρέος! «Όχι» από την Τεχεράνη
Η μετάβαση της υπό τον κ. Τσίπρα ελληνικής αποστολής στην Τεχεράνη έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική, δεδομένων των διεθνών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ
Στην Τεχεράνη βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα τριμελής αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να ζητήσει από το Ιράν να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ή μέρος του ελληνικού χρέους, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του www.bankingnews.gr το ταξίδι στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε χωρίς ωστόσο οι συμμετέχοντες σε αυτό να επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι στο πλαίσιο προσέγγισης τέθηκε και θέμα αγοράς μέρους του ελληνικού χρέους. 
Επιπλέον η προσέγγιση της νέας κυβέρνησης με το Ιράν έχει ξεκινήσει ήδη προεκλογικά, με στελέχη του τομέα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κάνει αρκετά ραντεβού με τον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα.
Αίσθηση πάντως προκαλεί η κίνηση προσέγγισης καθώς στη διεθνή σκακιέρα υπάρχουν παίκτες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία που θα ενοχληθούν από την προσέγγιση Αθήνας - Τεχεράνης. 
Την ίδια στιγμή, οι ίδιες υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, δεν διέψευδαν ότι στην ατζέντα υπήρχε θέμα για την αγορά ομολόγων ελληνικού δημοσίου. 
«Η προσπάθεια απέβη άκαρπη, διότι οι παράγοντες της ιρανικής κυβέρνησης με τους οποίους συναντήθηκε η τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκαν να μπουν σε αυτή την “περιπέτεια”, επικαλούμενοι τις επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος», αναφέρει η στήλη «Στίγμα» της εφημερίδας. 
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλος του υπουργού Νίκου Κοτζιά, αλλά προαλείφεται για ειδικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.
Η μετάβαση της υπό τον κ. Τσίπρα ελληνικής αποστολής στην Τεχεράνη έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική, δεδομένων των διεθνών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης