Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προθεσμία έως τη Δευτέρα 30/3 για να υποβάλλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων έδωσαν στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες

Προθεσμία έως τη Δευτέρα 30/3 για να υποβάλλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων έδωσαν στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες
Στον EFSF παραπέμπει το EWG το αίτημα επιστροφής των 1,2 δισ. στο ΤΧΣ
Προθεσμία έως τη Δευτέρα προκειμένου να υποβάλλει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων έδωσαν στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους του EuroWorking Group, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δίνουν στην Ελλάδα προθεσμία έως τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου, προκειμένου να υποβάλλει τις μεταρρυθμιστικές της προτάσεις.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι καθιστούν πιθανή την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ του ESM προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Την ίδια ώρα, αναφέρει το δημοσίευμα, η Ευρωζώνη καθιστά σαφές πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να λάβει τα εναπομείναντα χρήματα της τελευταίας δόσης του προγράμματος.
Επομένως, συνεχίζει το Bloomberg, η Δευτέρα θα αποτελέσει ένα κρίσιμο τεστ, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους πως θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
«Μόλις η Ελλάδα υποβάλλει τις προτάσεις της, θα απαιτηθεί μία αξιολόγηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» καταλήγουν οι ευρωπαϊκές πηγές.

Αισιόδοξος ο Juncker
Αισιόδοξος για την πορεία των ελληνικών διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C. Juncker.
Ειδικότερα, ο J. C. Juncker υπογράμμισε πως «πλέον οι ελληνικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο σωστό δρόμο».
Βέβαια, αποκάλυψε πως αυτό δεν ίσχυε τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου είχαν επιδράσει αρνητικά στην πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Τις προηγούμενες εβδομάδες είμαι απαισιόδοξος, λόγω της έλλειψης προόδου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Tusk: Δεν χρειάζεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα σ’ αυτό το στάδιο
Το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον απέκλεισε ο Donald Tusk.
Ειδικότερα, στον απόηχο της συνεδρίασης του EuroWorkikng Group, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε πως «σ’ αυτό το στάδιο δεν χρειάζεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα».
Πάντως, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα, 30 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης