Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον πρέπει να νομοθετούν τα κράτη της ΕΕ - Παρέμβαση Μανουσάκη (γγ υπ. Οικονομίας)

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον πρέπει να νομοθετούν τα κράτη της ΕΕ - Παρέμβαση Μανουσάκη (γγ υπ. Οικονομίας)
Αναγκαίο να περιλαμβάνονται σε κάθε εμπορική συμφωνία προβλέψεις για την προστασία των εργαζομένων στο διεθνοποιημένο εμπορικό περιβάλλον
Την πεποίθηση πως τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να νομοθετούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Μάνος Μανουσάκης.
Ο κ. Μανουσάκης συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε. (Informal FAC – Trade) στη Ρίγα της Λετονίας (24 & 25 Μαρτίου 2015), όπου συζητήθηκαν θέματα πολιτικής εξωτερικού εμπορίου της ΕΕ.
Στη συζήτηση για τη στρατηγική της εμπορικής και επενδυτικής πολιτικής της ΕΕ ο κ. Μανουσάκης τόνισε την ανάγκη να περιλαμβάνονται σε κάθε εμπορική συμφωνία προβλέψεις για την προστασία των εργαζομένων στο διεθνοποιημένο εμπορικό περιβάλλον.
Ο κ. Μανουσάκης σε παρέμβασή του σε σχέση με την υπό διαπραγμάτευση Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ-ΗΠΑ (TTIP) και τις διατάξεις για την προστασία των επενδυτών στο πλαίσιο αυτής, τόνισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η διασφάλιση του δικαιώματος των κρατών-μελών να νομοθετούν ελεύθερα και να θεσπίζουν ρυθμίσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Ταυτόχρονα εξήγησε πως δεν είναι δυνατόν το κράτος να προσφέρει εγγυήσεις στους επενδυτές ότι οι νόμοι δεν θα αλλάξουν, όπως προβλέπεται στο μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτών και κρατών (ISDS).
Οι νόμοι αλλάζουν όποτε κρίνεται αναγκαίο από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις για την προστασία των πολιτών ανεξάρτητα από επιχειρηματικά συμφέροντα, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης