Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γκάλοπ CNBC – Ποια «ασημικά» της Ελλάδας θα αγοράζατε, εάν αυτά έβγαιναν στο σφυρί;

tags :
Γκάλοπ CNBC – Ποια «ασημικά» της Ελλάδας θα αγοράζατε, εάν αυτά έβγαιναν στο σφυρί;
Η δεύτερη πιο δημοφιλής απάντηση είναι «Τίποτα»
Γκάλοπ για τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας πραγματοποιεί το αμερικανικό δίκτυο CNBC, με κύριο ερώτημα προς τους αναγνώστες του «τι θα αγοράζετε από την Ελλάδα, εάν αυτή έβγαζε στο σφυρί τα περιουσιακά της στοιχεία;».
Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της έρευνας (βάσει 316 ψήφων), το 34% των ερωτηθέντων απαντά πως θα αγόραζε κάποιο κομμάτι ελληνικής περιουσίας, την ώρα που το 32% υποστηρίζει πως δεν θα αγόραζε τίποτα.
Το 29% λέει πως θα αγόραζε ελληνικές τράπεζες ενώ μόλις το 5% υποστηρίζει ότι θα τοποθετούσε τα χρήματα του σε ελληνικά ομόλογα.
Η μέτρηση αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους επί τη λίστα των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ασφυξία της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που όπως υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές ο κίνδυνος ενός Grexit παραμένει»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αν και ο κίνδυνος του Grexit παραμένει, αρκετοί αναλυτές επιμένουν ότι πρέπει να περιμένει κανείς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.
«Πιστεύουμε πως οι πιθανότητες να κολλήσουν κάπου οι διαπραγματεύσεις είναι μεγάλες.
Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στην Ευρώπη για την έλλειψη εξειδίκευσης των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά υπάρχει και η αίσθηση ότι πρέπει να διαχειριστούν την Ελλάδα προσεκτικά, μια και υπάρχουν και άλλες χώρες που θα πάνε φέτος σε εκλογές, όπως η Ισπανία, η οποία έχει τους Podemos που παραπέμπουν στο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο Neil Dwane από την Allianz Global Investors.
«Συνεπώς, η Angela Merkel και η ΕΕ πρέπει να δείξουν ένα χαμογελαστό πρόσωπο στην Ελλάδα, ακόμη και αν είναι εκνευρισμένοι μαζί της» υποστηρίζει ο Dwane.
 
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης