Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Προσπάθεια παραπληροφόρησης από το Spiegel - Τι απαντά για Θεοχαράκη και ΔΝΤ

ΥΠΟΙΚ: Προσπάθεια παραπληροφόρησης από το Spiegel  - Τι απαντά για Θεοχαράκη και ΔΝΤ
Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ, υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ
Για προσπάθεια παραπληροφόρησης κατηγορεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας ότι ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης χαρακτήρισε ανίκανη την τρόικα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει:
Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ.
Ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται. Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills).
Σχετικά με την αναφορά στην 9η Απριλίου, το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters.
Όσο για τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, θυμίζουμε ότι υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης