Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα 448 εκατ ευρώ προς το ΔΝΤ έως τις 9 Απριλίου

Reuters: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα 448 εκατ ευρώ προς το ΔΝΤ έως τις 9 Απριλίου
Την καλύτερη εικόνα για τη ρευστότητα την έχει η κυβέρνηση και όχι οι δανειστές, τα έσοδα Μαρτίου πήγαν καλύτερα από τους στόχους
Η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έως τις 9 Απριλίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
«Η Ελλάδα ξεμένει από χρήμα» υπογραμμίζει το Reuters λέγοντας ότι τόσο οι εταίροι της στην Ευρώπη όσο και το ΔΝΤ έχουν «παγώσει» τα χρήματα προς την αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας μέχρις ότου η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης πάντως, ανώτατα στελέχη της βεβαιώνουν ότι θα καταβληθούν κανονικά τα χρήματα προς το ΔΝΤ λέγοντας ότι δεν ισχύουν όσα ακούγονται πως η κυβέρνηση θα προτιμήσει να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις αντί της δόσης των 490 εκ δολαρίων.
Σε ό,τι αφορά τα αποθέματα ρευστότητας, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας είπε ότι το θέμα «δεν αντιμετωπίζεται στατικά» και γι’ αυτό αδυνατεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση. Τόνισε όμως ότι την καλύτερη εικόνα για τη ρευστότητα την έχει η κυβέρνηση και όχι οι δανειστές, συμπληρώνοντας ότι τα έσοδα Μαρτίου «πήγαν καλύτερα από τους στόχους».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης