Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρώτη ανάγνωση της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων στο EWG - Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Πρώτη ανάγνωση της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων στο EWG - Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις
Xωρίς αποφάσεις για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του Euro Working Group
(upd2)Μια πρώτη ανάγνωση της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων, χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Euro Working Group στις Βρυξέλλες.
Η συνεδρίαση του Euro Working Group ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις, όπως αναμενόταν.
Κατά τη διάρκεια του Euro Working Group πραγματοποιήθηκε μια αξιολόγηση της - μέχρι στιγμής - προόδου των διαπραγματεύσεων.
Κατά τις πληροφορίες, στη συνέχεια θα υπάρξει δείπνο εργασίας, στο μενού του οποίου θα βρεθεί εκ νέου το ελληνικό ζήτημα.
Το Euro Working Group θα συνεδριάσει και αύριο Μ. Πέμπτη το πρωί.
Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στο Euro Working Group με όπλο την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 13% τον Μάρτιο και την εισροή 300 εκατ. ευρώ από πόρους των κοινοτικών ταμείων.
Ο νέος κύκλος επαφών της ελληνικής πλευρά με τους δανειστές αναμένεται - εκτός απροόπτου - να ξεκινήσει μετά το Πάσχα ενώ αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί «πυρετός» επαφών μεταξύ των συνεργατών του Γιάννη Βαρουφάκη.
Της συμβούλου του υπουργού Έλενα Παναρίτη, του επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλιαράκη και του γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκο Θεοχαράκη.
Και οι τρεις εκπροσωπούν την χώρα στο Brussels Group.
Μετά τις νέες προτάσεις που κατατέθηκαν και προβλέπουν αύξηση κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον λογαριασμό της δεύτερης λίστας Βαρουφάκη, που περιλάμβανε μέτρα ύψους 4,7-6,1 δισ. ευρώ, κρίθηκε απαραίτητη η χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης