Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscow Times: Με άδεια χέρια έφυγε από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας

Moscow Times: Με άδεια χέρια έφυγε από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας
Το μόνο που πέτυχε ήταν θολές υποσχέσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου και το ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών για κρατικές εταιρείες
«Μετά τη Μόσχα που θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας» αναρωτιέται η αρθρογράφος της Moscow Times, Judy Dempsey η οποία υποστηρίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έφυγε από τη Μόσχα με άδεια χέρια.
«Το μόνο που πέτυχε ήταν μερικές θολές υποσχέσεις σχετικά με τον ρώσο-τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου και την συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στις ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών κρατικών οργανισμών» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η αρθρογράφος υπογραμμίζει ακόμη, πως η επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία έδειξε δύο πράγματα:
Καταρχήν, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βασιστεί στο ρώσο πρόεδρο V. Putin για βοήθεια, παρά τις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών.
Και δεύτερο, αλλά ακόμη πιο σημαντικό, ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεργαστεί με την ΕΕ και τους εταίρους της για να βρεθεί λύση στην ελληνική κρίση.
Η Judy Dempsey ολοκληρώνει το άρθρο της με μια ακόμη εκτίμηση, ότι η πιθανή έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μοιραία και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη υπογραμμίζοντας ότι, τόσο η Γερμανία όσο και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης γνώριζαν καλά ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τη δραχμή και να ενταχθεί στο ευρώ το 2002.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης