Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Η «κωλοτούμπα» είναι η μόνη προοπτική του Αλέξη Τσίπρα για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία

FT: Η «κωλοτούμπα» είναι η μόνη προοπτική του Αλέξη Τσίπρα για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κυβερνήσει περισσότερο ως «δεξιός» πρωθυπουργός και λιγότερο ως «αριστερός»
Η «κωλοτούμπα» είναι η μόνη προοπτική του Αλέξη Τσίπρα για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία και την έξοδο της από της Ευρωζώνη σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Tony Barber, στα μάτια των ηγετών των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης αυτό μοιάζει μονόδρομος καθώς ο χρόνος τελειώνει και η χώρα πραγματικά ξεμένει από ρευστό.
«Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να υποκύψει στην πραγματικότητα και να κυβερνήσει περισσότερο ως «δεξιός» πρωθυπουργός και λιγότερο ως «αριστερός» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Θα πρέπει να διαπραγματευτεί με καλή πίστη με τους δανειστές και τους εταίρους, να μη χάσει ούτε λεπτό περισσότερο σε πομπώδεις αντικαπιταλιστικές απόψεις, να δώσει υποσχέσεις με αντίκρισμα για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία και κυρίως οι υποσχέσεις του να είναι εφαρμόσιμες» υπογραμμίζει ο Barber.
Για να επιτευχθούν όλα αυτά, όπως υποστηρίζει, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να είναι έτοιμος ακόμη και να τα «σπάσει» με την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματος του που αντιτίθεται σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και αποτελεί το 20% της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, .
Ο αρθρογράφος παραπέμπει μάλιστα στο ιστορικό μοντέλο που εφάρμοσε η Βρετανία το 1931 υπό την πρωθυπουργία του ηγέτη των εργατικών Ramsay MacDonald, στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όταν η αριστερή πτέρυγα του κόμματος κυριολεκτικά εξορίστηκε.
Η Αθήνα μια τέτοια κίνηση θα την αντιλαμβανόταν ως «κωλοτούμπα» αναφέρει το δημοσίευμα , υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι πλέον συζητήσιμο.
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος των FT κάνει αναφορά στους δυο νόμους που ψηφίστηκαν στη Βουλή το Μάρτιο σχετικά με την «ανθρωπιστική κρίση» για την παροχή βοήθειας σε φτωχά και υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την επαναφορά της ηλεκτροδότησης σε 300 χιλιάδες οικογένειες.
Ακόμη αναφέρεται και στις 100 δόσεις για την αποπληρωμή των φόρων που η κυβέρνηση ψήφισε ως μέτρο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης