Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαμηλές προσδοκίες για συμφωνία στις 24 Απριλίου για την Ελλάδα από ΔΝΤ και Κομισιόν – Τεράστια ακόμη η απόσταση

Χαμηλές προσδοκίες για συμφωνία στις 24 Απριλίου για την Ελλάδα από ΔΝΤ και Κομισιόν – Τεράστια ακόμη η απόσταση
Το ΔΝΤ ζητά να λάβουν οι συζητήσεις τη δυναμική που απαιτείται για να έχουν αίσιο τέλος
Πολύ δουλειά χρειάζεται ακόμη, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και επίσημων πιστωτών της.
Η ανακοίνωση του ΔΝΤ δείχνει ότι το περιθώριο έως τις 24 Απριλίου είναι σχεδόν αδύνατο να τηρηθεί, καθώς ο εκπρόσωπος ουσιαστικά αναφέρει ότι από τις συζητήσεις λείπει η "δυναμική" για να έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με τη συνέχεια του προγράμματος.
«Ελπίζουμε οι συζητήσεις να πάρουν τώρα τη δυναμική που χρειάζεται για να έχουν αίσιο τέλος εν ευθέτω χρόνω», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας στον ξένο Τύπο, με την Süddeutsche Zeitung να εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση στις 24 Απριλίου και ότι οι διαπραγματεύσεις οδεύουν προς αποτυχία
Η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα κλίμα μεταξύ «απελπισίας και παραίτησης» στις τάξεις της Κομισιόν.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ακούγεται ότι είναι απλά αδύνατο να βρεθεί ένας καταρτισμένος συνομιλητής στην ελληνική κυβέρνηση.
Όπως επισημαίνεται, έλληνες αξιωματούχοι που είχαν αποκτήσει εμπειρία από προηγούμενες διαπραγματεύσεις, έχασαν τις θέσεις τους υπό την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Οι δε διάδοχοί τους δεν είναι σε θέση να προβούν σε δεσμευτικές δηλώσεις, κυρίως γιατί δεν υπάρχει ομοφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο διάσπασης.
Η Κομισιόν, από την πλευρά της, επιβεβαιώνει ότι στη Ρίγα της Λετονίας δεν πρόκειται να εγκριθεί η δόση.
Σύμφωνα με διπλωμάτες της ΕΕ που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης μπορεί να ληφθεί το νωρίτερο στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης