Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κυβέρνηση: Εφικτή η συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου - Στα 1,5 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα - Δεν θίγονται ασφαλιστικά ταμεία

Κυβέρνηση: Εφικτή η συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου - Στα 1,5 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα - Δεν θίγονται ασφαλιστικά ταμεία
Μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να αντλήσει ρευστότητα περί τα 1,5 δισ. ευρώ, από τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου
Την αισιοδοξία τους για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Απριλίου εκφράζουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες.
"Μέχρι τα τέλη Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία", αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώτατες κυβερνητικές πηγές.
Όπως αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να θωρακίσει μια σημαντική ανάσα ρευστότητας, μέσω της απόφασής της, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του δημοσίου.
Μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να αντλήσει ρευστότητα περί τα 1,5 δισ. ευρώ.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, μετά την απόφαση της Δευτέρας, τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης ανέρχονται στα 1,5 δισ. ευρώ.
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως η Αθήνα δεν πρόκειται να πειράξει τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και των κρατικών εταιρειών.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, μέσω των νέων αυτών κινήσεων, επαρκούν έως τα τέλη του επόμενου μήνα, Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης