Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρατείνεται το θρίλερ της διαπραγμάτευσης - Νέα προθεσμία δίνουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι - Ζητούν συμφωνία έως 25 Μαΐου

Παρατείνεται το θρίλερ της διαπραγμάτευσης - Νέα προθεσμία δίνουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι - Ζητούν συμφωνία έως 25 Μαΐου
"Eπισήμως έχουμε προθεσμία μέχρι τις 11 Μαΐου, αλλά μπορούμε να την επεκτείνουμε προς τα τέλη του μηνός"
Νέα προθεσμία θέτουν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, λίγες μόλις ώρες πριν την αρνητική έκβαση των διαβουλεύσεων στο Eurogroup της Λετονίας.
Πλέον οι Ευρωπαίοι δίνουν προθεσμία στην Ελλάδα μέχρι τις 25 Μαΐου, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο MNI.
Η Ελλάδα έχει προθεσμία μέχρι τις 25 Μαΐου για μια συμφωνία με τους δανειστές της, επισημαίνει το MNI, τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή ακυρώνει την προθεσμία έως τις 11 Μαΐου, οπότε και συνεδριάζει ξανά το Eurogroup.
"Eπισήμως έχουμε προθεσμία μέχρι τις 11 Μαΐου, αλλά μπορούμε να την επεκτείνουμε προς τα τέλη του μηνός", αποκαλύπτει κορυφαία ευρωπαϊκή πηγή.
Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαιώνει πως η πλειοψηφία των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τάχθηκε κατά των θέσεων που τους παρουσίασε ο Γ. Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.
Η επέκταση των προθεσμιών για την Ελλάδα σηματοδοτεί αυτόματα παράταση της αγωνίας και των κινδύνων για την ελληνική οικονομία, αφού εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας έως τα τέλη Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης