Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Προθεσμία 10 ημερών στην Ελλάδα για να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Προθεσμία 10 ημερών στην Ελλάδα για να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα
H συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας
Προθεσμία 10 ημερών στην Ελλάδα, προκειμένου μέχρι τότε να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα, θέτει ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, H. Schelling, λίγες ώρες μετά το επεισοδιακό Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.
Ταυτόχρονα ο Αυστριακός αξιωματούχος αναγνώρισε τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς να καταβληθούν τώρα προσπάθειες μες στόχο την εξεύρεση λύσης και την επίτευξη συμφωνίας.
Αυτή η συγκατάβαση από την πλευρά της Αθήνας ήταν αποφασιστικής σημασίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο Schelling.
"Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και από τη σκοπιά του Eurogroup να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μέσα στον Μάιο, καθώς θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το Eurogroup του Ιουνίου", ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει, ποια είναι η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, στο σημερινό Eurogroup επικράτησε η ομόφωνη άποψη ότι ο χρόνος τελειώνει, όπως επίσης και το ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν χρήματα για την Αθήνα, κάτι που, όπως τόνισε, δεν είναι νέο, αλλά κανείς πρέπει να το επαναλαμβάνει όσο συχνά γίνεται.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν έντονα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "όταν η Αθήνα σχεδιάζει μεταρρυθμιστικά βήματα, με τα οποία θα δοθούν περισσότερα χρήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ή για την επαναπρόσληψη υπαλλήλων, τότε οι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν το ερώτημα, από πού θα έρθουν τα χρήματα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης