Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ομάδα διαπραγμάτευσης: Στο επίκεντρο συντονισμός και εντατικοποίηση φορολογικών ελέγχων

Ομάδα διαπραγμάτευσης: Στο επίκεντρο συντονισμός και εντατικοποίηση φορολογικών ελέγχων
H ελληνική πλευρά επιβεβαιώνει την ανάγκη περικοπών στις πρόωρες συντάξεις, ενώ δεν αποκλείει περικοπές και κάποιων από τις υψηλές επικουρικές συντάξεις
Η ανάγκη βελτίωσης του συντονισμού των τεχνικών κλιμακίων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σε επίπεδο Brussels Group και σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Αθήνα, αλλά και η εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων ήταν τα δύο ζητήματα στα οποία επικεντρώθηκε η συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
Κατά τις πληροφορίες, η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης επέμεινε στην πάγια θέση της Αθήνας πως δεν θα τεθεί θέμα αλλαγών στο ασφαλιστικό.
Ωστόσο η ελληνική πλευρά επιβεβαιώνει την ανάγκη περικοπών στις πρόωρες συντάξεις, ενώ δεν αποκλείει περικοπές και κάποιων από τις υψηλές επικουρικές συντάξεις.
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, η Αθήνα δηλώνει ανοιχτή στην αποκρατικοποιήσεις του 51% των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης (ΟΛΠ – ΟΛΘ).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση των πλειοψηφικών πακέτων των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της Ελλάδας (Πειραιάς – Θεσσαλονίκη) ως δείγμα καλής θελήσεως απέναντι στους Ευρωπαίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης