Τελευταία Νέα
Οικονομία

Telegraph: Οι συνομιλίες Ελλάδας και δανειστών «κόλλησαν» αλλά υπάρχει και πρόοδος έναντι του παρελθόντος

Telegraph: Οι συνομιλίες  Ελλάδας και δανειστών «κόλλησαν» αλλά υπάρχει και πρόοδος έναντι του παρελθόντος
Η ελληνική κυβέρνηση μετά από τις σκληρές πιέσεις που δέχεται, βρίσκεται πολύ κοντά στην δημιουργία 3 διαφορετικών ΦΠΑ 
Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της έχουν «κολλήσει» καθώς και οι δυο πλευρές απέτυχαν να συμφωνήσουν σε βασικά σημεία των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση προς τη χώρα, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο βρετανικός Telegraph.
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, ενώ το τελευταίο διάστημα η ελληνική ομάδα που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις έδειχνε μια διάθεση για συμβιβασμό, αρκετοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλες παραμένουν επιφυλακτικοί για το εάν θα υπάρξει τελικά συμφωνία πριν από τις 6 Μαΐου οπότε και η ΕΚΤ θα συζητήσει το ζήτημα της ρευστότητας στην Ελλάδα.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, η ελληνική κυβέρνηση μετά από τις σκληρές πιέσεις που δέχεται βρίσκεται πολύ κοντά στο να αυξησει το ΦΠΑ σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, θεσπίζοντας μάλιστα τρείς διαφορετικούς ΦΠΑ, παρότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι αντίθετος σε αυτό.
Πληροφορίες του Telegraph αναφέρουν ότι ο Α. Τσίπρας υποστηρίζει ότι το μέτρο αυτό θα χτυπήσει τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και δεν θα επιφέρει τα αναμενόμενα κέρδη.
Η εφημερίδα, σχολιάζει ακόμη την επιμονή των δανειστών για παράκαμψη των «κόκκινων γραμμών» γεγονός που φαίνεται οτι αποτέλεσε για μία ακόμη φορά το αδιέξοδο στις συνομιλίες.
«Υπάρχει πρόοδος αλλά παραμένουν ανοικτά πολλά ερωτηματικά» υποστηρίζει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της από τις Βρυξέλλες, την ΕΚΤ αλλά και δηλώσεις εκπροσώπου του ΔΝΤ στο γερμανικό πρακτορείο DPA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης