Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble: Το ΔΝΤ δεν ζήτησε haircut του ελληνικού χρέους - Επιφυλακτικός για συμφωνία στις 11 Μαΐου

tags :
Schaeuble: Το ΔΝΤ δεν ζήτησε haircut του ελληνικού χρέους - Επιφυλακτικός για συμφωνία στις 11 Μαΐου
Είναι φυσιολογικό πριν από κάθε συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχουν εικασίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη με τους τρεις Θεσμούς και την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Schaeuble
Στα περί «τελεσιγράφου» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους απάντησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfang Schaeuble.
Ο Schaeuble τόνισε ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και παρέπεμψε το θέμα της βιωσιμότητας στους Θεσμούς. 
“Είναι φυσιολογικό πριν από κάθε συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχουν εικασίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη με τους τρεις Θεσμούς και την Ελλάδα», τόνισε ο Schaeuble.
Ο P. Thomsen, κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Ρίγα, ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών ότι μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα προχωρούσε γρηγορότερα από ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα και επανέλαβε ότι πρόγραμμα για την Ελλάδα προβλέπει να πέσει το συνολικό χρέος στο 120% ΑΕΠ το 2022, σύμφωνα με τον Schaeuble.
Όσον αφορά την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, ο Schaeuble εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο συμφωνίας, ωστόσο δεν την απέκλεισε. 
Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, επιθυμία του Eurogroup είναι να βοηθήσει την Ελλάδα, ωστόσο η επίτευξη συμφωνίας εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση. 
Αναγνώρισε πάντως ότι το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές έχουν γίνει πιο εποικοδομητικές. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης