Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Δεν έχει τεθεί ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους - Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί στο μέλλον

ΔΝΤ: Δεν έχει τεθεί ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους - Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί στο μέλλον
Όσο διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των μέτρων και των αρχικών στόχων που τέθηκαν του 2012, τόσο μεγαλύτερη θα καθίσταται η ανάγκη για νέα χρηματοδότηση και ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί πιο βιώσιμο
Διαψεύδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το δημοσίευμα της Δευτέρας (4/5) των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διαφορετικά το ίδιο θα αποσύρει τη στήριξή του από το ελληνικό πακέτο διάσωσης.
Το ΔΝΤ διαψεύδει ότι ζήτησε μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ωστόσο επισημαίνει ότι το Ταμείο επιμένει στην ανάγκη τήρησης της συμφωνίας του 2012.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συμφωνία του 2012 προβλέπει τη λήψη μέτρων με στόχο να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
"Στο Eurogroup της Λετονίας τον περασμένο μήνα το ΔΝΤ δεν άσκησε πιέσεις για μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση του χρέους όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες στον Τύπο", ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.
Όμως, όπως υποστηρίζει στην ίδια ανακοίνωση "όσο διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των μέτρων και των αρχικών στόχων που τέθηκαν του 2012, τόσο μεγαλύτερη θα καθίσταται η ανάγκη για μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση και μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί πιο βιώσιμο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης