Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκληρές πιέσεις στην A. Merkel από 15 βουλευτές του κόμματός της - Όχι περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Σκληρές πιέσεις στην A. Merkel από 15 βουλευτές του κόμματός της - Όχι περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα
Οι βουλευτές προτείνουν ως εναλλακτική λύση τη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός ευρώ και αποχώρηση της από την Ευρωζώνη
(upd) Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη οτι 15 βουλευτές του κόμματος της A. Merkel ζητούν επίμονα να μην υπάρξει νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.
Παρότι κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο, δεν αρνούνται πως υπάρχει πρόοδος το τελευταίο διάστημα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών, μετά την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση, γερμανοί πολιτικοί ζητούν χειροπιαστές αποδείξεις οτι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γερμανού αξιωματούχου στο «Bήμα της Κυριακής» ότι «η απλή φραστική αναγνώριση είναι αέρας κοπανιστός. Η συμφωνία πρέπει να συνοδευθεί από την άμεση ψήφιση των μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή και από την πρώτη εφαρμογή τους στην πράξη».
Αν και ο χρόνος μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 11/5 δεν είναι αρκετός για να επιτευχθεί συμφωνία, πηγές από το Βερολίνο αφήνουν ανοικτά τα περιθώρια για συμφωνία τις επόμενες ημέρες.
Το Βερολίνο πάντως, για να δώσει το πράσινο φώς για χρηματοδότηση θα περιμένει την υπερψήφιση των μεταρρυθμίσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την πλήρη εφαρμογή τους.

Νωρίτερα, το bankingnews έγραφε:

Δημοσιεύματα από το Βερολίνο, αναφέρουν ότι 15 βουλευτές της A. Merkel, συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες και με κοινή ανακοίνωση τους καλούν την κυβέρνηση να μην δώσει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η καγκελάριος δέχεται παρόμοιες πιέσεις από βουλευτές του κόμματος της (CDU), ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλοί γερμανοί πολιτικοί θεωρούν ότι δεν θα πρέπει οι φορολογούμενοι τους να πληρώσουν επιπλέον για τους έλληνες.
Τις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις οι εκφραστές αυτής της άποψης είναι θερμοί αναγνώστες της Bild που συχνά αναφέρεται στους Ελληνες με επίθετα όπως «τεμπέληδες». 
Σύμφωνα με ανταπόκριση του Παντελή Βαλασόπουλου, οι βουλευτές προτείνουν ως εναλλακτική λύση τη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός ευρώ και κατόπιν διαπραγματεύσεων την αποχώρηση της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

(Πρώτη ενημέρωση 21:12 Σάββατο 9 Μαίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης