Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα καλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ να δείξουν πολιτική βούληση για συμφωνία

Reuters: Η Ελλάδα καλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ να δείξουν πολιτική βούληση για συμφωνία
Με την οικονομική βοήθεια «παγωμένη» και την κυβέρνηση αποκλεισμένη από τις διεθνής αγορές, η Αθήνα ρισκάρει να ξεμείνει από ρευστό
Ο βασικός διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης καλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ να δείξουν βούληση και καλή διάθεση ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας 11/5, αποκαλύπτει το Reuters.
Σε πρόσφατο δημοσίευμα του, το Reuters φιλοξενεί δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών και βασικού διαπραγματευτή της ελληνικής κυβέρνησης Ε. Τσακαλώτου στην Αυγή της Κυριακής ο οποίος τονίζει, πως «η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην επίτευξη αυτού του συμβιβασμού κολλάει σε έναν και μόνο λόγο. Τις πολιτικές διαφορές της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της».
«Με την οικονομική βοήθεια όμως «παγωμένη» και την κυβέρνηση αποκλεισμένη από τις διεθνής αγορές, η Αθήνα ρισκάρει να ξεμείνει από ρευστό εάν δεν προχωρήσει σύντομα σε συμφωνία» υπογραμμίζει το Reuters, αναφερόμενο στα 750 εκατ ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση στο ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δήλωση Τσακαλώτου πως «μετά από εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων εάν υπάρχει πραγματική θέληση/βούληση από την άλλη πλευρά, θα φανεί πλέον ξεκάθαρα ότι η συζήτηση θα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που η συμφωνία θα είναι πολύ κοντά και θα επιτευχτεί στο άμεσο διάστημα».
Το δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται και στη δημοσκόπηση της MRB, που θα δημοσιευτεί απο τη Real, η οποία δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 15,2 % έναντι της ΝΔ ενώ σχολιάζει το ότι «το 72% των ελλήνων επιθυμούν έναν «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης