Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Πιθανή η σύγκληση έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα

Handelsblatt: Πιθανή η σύγκληση έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα
"H Ελλάδα για πρώτη φορά, φέρεται να έχει παρουσιάσει μία ουσιαστική λίστα μεταρρυθμίσεων"
Τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup εντός της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία Ελλάδας – δανειστών εξετάζουν οι Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθιστούν πιθανή τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup, προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να ανάψουν το πράσινο «φως» για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Παράλληλα, οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές επισημαίνουν πως η Ελλάδα για πρώτη φορά, φέρεται να έχει παρουσιάσει μία ουσιαστική λίστα μεταρρυθμίσεων, με προτάσεις και στο πεδίο του ασφαλιστικού και στο πεδίο των συντάξεων.
Πάντως, η γερμανική εφημερίδα καθιστά σαφές πως καίριο ρόλο θα διαδραματίσει και η πιθανή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Angela Merkel στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Σε προηγούμενο δημοσίευμά της, η Handelsblatt υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα σταματήσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA, ακόμη και αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το ΔΝΤ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ακόμη και αν η Ελλάδα χάσει κάποια δόση, η ΕΚΤ θα ζυγίσει το ρίσκο, αλλά δεν θα προχωρήσει σε άμεση διακοπή του ELA.
Αύριο Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα αυξήσει το όριο του ELA αλλά και τις ενδεχόμενες αλλαγές στο haircut των ελληνικών collaterals.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης