Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιθανό έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 8 Ιουνίου με στόχο συμφωνία

tags :
Πιθανό έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 8 Ιουνίου με στόχο συμφωνία
Η Ελλάδα θα αποδεχθεί την ενδιάμεση πρόταση των δανειστών στο έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας, με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες
Προς έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου, για την Ελλάδα, προσανατολίζονται, κατά τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι, με στόχο την οριστική επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, γιατί η διενέργεια Eurogroup προϋποθέτει την ύπαρξη προσχεδίου συμφωνίας.
Η πενταμερής συνάντηση των Merkel, Lagarde, Juncker, Draghi και Hollande, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, προετοίμασε προσχέδιο συμφωνίας, με τη μορφή τελεσιγράφου, ακόμη κι αν το αρνείται η ελληνική κυβέρνηση.
Η Ελλάδα θα αποδεχθεί την ενδιάμεση πρόταση των δανειστών στο έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας, με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες. 
Να σημειωθεί πως στις 5 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση είτε θα καταβάλλει τη δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ - αυτό είναι το βασικό σενάριο - ή θα συμψηφίσει την καταβολή των τεσσάρων δόσεων των 1,53 δισ. ευρώ του Ιουνίου, προκειμένου να τις καταβάλλει όλες μαζί στις 19 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης