Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία Ελλάδας και δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα - Παραμένουν οι διαφορές για συντάξεις και ΦΠΑ

Συμφωνία Ελλάδας και δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα - Παραμένουν οι διαφορές για συντάξεις και ΦΠΑ
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση κατά 10 μονάδες στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος
Κοντά σε συμφωνία για τους δημοσιονομικούς στόχους βρίσκονται Ελλάδα και δανειστές. Παραμένουν οι διαφωνίες σε ασφαλιστικό και ΦΠΑ.
Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα της αποψινής τετράωρης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον J.C. Juncker και τον J. Dijsselbloem.
Όπως καθίσταται σαφές από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Ελλάδα και δανειστές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τους δημοσιονομικούς στόχους, με τους θεσμούς να αποδέχονται, όπως όλα δείχνουν, τις προτάσεις της Αθήνας για τα πρωτογενή πλεονάσματα:
- 1% το 2015
- 2% το 2016
- 3% το 2017
- 3,5% το 2018
Ωστόσο, αγκάθι φαίνεται πως παραμένουν συνταξιοδοτικό και ΦΠΑ, με τις δύο πλευρές να καλούνται τις επόμενες ημέρες να γεφυρώσουν τις διαφορές.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, οι δανειστές πρότειναν την πλήρη κατάργηση των ΕΚΑΣ, ώστε να καταστεί βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.
Παράλληλα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για επιπλέον έσοδα 900 εκ. ευρώ από τον ΦΠΑ, οι δανειστές πρότειναν την αύξηση της φορολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10%.
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση κατά 10 μονάδες στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, γνωστοποιώντας τις προτάσεις - βόμβα των δανειστών.
Πρόκειται για τα πλέον υφεσιακά μέτρα, τα οποία εφόσον ληφθούν, θα ροκανίσουν κι άλλο το εισόδημα των πολιτών, ενώ θα κάνουν πανάκριβο το κόστος διαβίωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης