Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επαναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι - Αρνητικό το 73% των Ελλήνων

Reuters: Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επαναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι - Αρνητικό το 73% των Ελλήνων
Το Reuters σχολιάζει ότι ο Α. Τσίπρας δεν τοποθετήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή
Την πιθανότητα των πρόωρων εκλογών έθεσαν στο τραπέζι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μία μέρα μετά την απόρριψη της πρότασης διαπραγμάτευσης από τον Α. Τσίπρα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Το πρακτορείο αναφέρεται στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος μέσα στην εβδομάδα, σχετικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών οι οποίες θα βοηθούσαν στην διασφάλιση της δημόσιας νομιμοποίησης δύσκολων αποφάσεων σχετικά με το θέμα της οικονομικής βοήθειας από τους Θεσμούς.
Το δημοσίευμα πάντως υπογραμμίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν τοποθετήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή την Παρασκευή (5/5) λέγοντας, ότι προτίμησε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο να ασκήσει κριτική πάνω στους όρους του προγράμματος που του ζητούσαν οι Θεσμοί να υπογράψει.
Παρόλα αυτά, σήμερα, δυο υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης υποστήριξαν ότι οι έλληνες ψηφοφόροι δεν βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή ενός δημοψηφίσματος μετά τις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου οπότε και ο Α. Τσίπρας κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Το Reuters υπογραμμίζει ωστόσο, την πίεση που δέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, πριν η κυβέρνησης βρεθεί εντελώς χωρίς χρήματα και αναγκαστεί να οδηγηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη.
Το πρακτορεία αναφέρει ακόμη στοιχεία που προέκυψαν από μια τελευταία δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία, το 47% των ελλήνων επιθυμεί η κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές και το 35% να απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση των δανειστών.
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis έδειξε ακόμη ότι το 73% των ελλήνων δεν θέλει επιστροφή στις κάλπες σε αντίθεση με το 22% που το θεωρεί ως τη μόνη λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης