Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαλαβάνη: Στο 1 δισ. μέχρι στιγμής οι εισπράξεις του δημοσίου από τις ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ

Βαλαβάνη: Στο 1 δισ. μέχρι στιγμής οι εισπράξεις του δημοσίου από τις ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ
Από τους 6.500 μεγαλοοφειλέτες στις ρυθμίσεις έχουν ενταχθεί μόλις 130
Ποσό ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ έχει εισπράξει το Δημόσιο από τις ρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη.
Όπως εξήγησε η Νάντια Βαλαβάνη, από τους 6.500 μεγαλοοφειλέτες στις ρυθμίσεις έχουν ενταχθεί μόλις 130 και η υπουργός τους προειδοποίησε πως, αν δεν ενταχθούν, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες και θα εξαντληθεί η αυστηρότητα της φορολογικής διοίκησης.
Ειδικότερα, οι συνολικές εισπράξεις από όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο ανέρχονται στα 933 εκατ. ευρώ, τόνισε και εκτίμησε ότι τελικά πάνω από 5 δισ. ευρώ θα ενταχθούν στις τρεις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών. Επισημαίνεται ότι περίπου το 80% των οφειλετών δεν είναι ενταγμένοι σε παλαιότερη ρύθμιση και μόλις το 20% εντάσσεται σε παλαιότερη ρύθμιση.
Στις 6 Ιουνίου οι επικυρωμένες αιτήσεις για ρυθμίσεις ήταν 650.000 και αφορούσαν ρυθμιζόμενο κεφάλαιο ύψους 4,135 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Νάντια Βαλαβάνη και πρόσθεσε ότι εισπράχθηκαν 368 εκατ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί και η ρύθμιση - εξπρές του Μαρτίου τα έσοδα που εισπράχθηκαν είναι πάνω από 500 εκατ. ευρώ.
Ακόμη η αναπληρώτρια υπουργός ζήτησε από την φορολογική διοίκηση να μην προβαίνει σε κατασχέσεις όσων μικροφειλετών εντάσσονται στις ρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης