Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδει τα περί παράτασης του προγράμματος το ΥΠΟΙΚ - Η Αθήνα έχει ήδη απορρίψει την εν λόγω πρόταση

Διαψεύδει τα περί παράτασης του προγράμματος το ΥΠΟΙΚ - Η Αθήνα έχει ήδη απορρίψει την εν λόγω πρόταση
Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016
Διαψεύδουν τα περί παράτασης του ελληνικού προγράμματος κορυφαίοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν και αφορούν σε ενδεχόμενη παράταση του τρέχοντος προγράμματος - που λήγει στις 30 Ιουνίου - οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι η παράταση είχε προταθεί προ 15 ημερών στην ελληνική κυβέρνηση και είχε απορριφθεί.

Τι ανέφερε χθες Δευτέρα 8/6 το www.bankingnews.gr
Παράταση του υπάρχοντος προγράμματος βοήθειας έως τον Μάρτιο του 2016 περιελάμβανε η πρόταση του J.C. Juncker προς τον Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνάντησης της προηγούμενης εβδομάδας.
Επικαλούμενη τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016.
Μάλιστα, αποκαλύπτουν πως το σχέδιο τέθηκε στην τριμερή συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και των J.C. Juncker – J. Dijsselbloem.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής το σχέδιο προσκρούει στους όρους που θα συνοδεύουν την παράταση.
Όπως εξηγεί η Wall Street Journal, το ευρωπαϊκό μέρος του προγράμματος διάσωσης ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.
Όμως το μεγάλο χρηματοδοτικό κενό εγείρει ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας προς την ΕΚΤ.
«Αυτό που προσφέραμε σηματοδοτεί την κάλυψη κάθε κενού έως τον Μάρτιο του 2016» αναφέρουν οι ευρωπαϊκές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ευρωζώνη προσέφερε την παράταση του προγράμματος και επιπλέον χρηματοδότηση, υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να εφαρμόσει ορισμένες δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις, όπως η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των φόρων.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε τους εν λόγω όρους ως απαράδεκτους.
«Κάθε μία ημέρα συνέχισης των εκροών κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες σημαίνει λιγότερα χρήματα από τον ESM» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι, εκφράζοντας φόβους για την κωλυσιεργία στην υπογραφή της συμφωνίας.
Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον Μάρτιο, οι ίδιες πηγές διατείνουν πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης