Τελευταία Νέα
Οικονομία

Jaeger (εκπ.ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους – Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις

Jaeger (εκπ.ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους – Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις
Δεν επιβεβαιώνει αλλά αφήνει ανοιχτή τη συνάντηση Merkel – Τσίπρα η καγκελαρία
Την θέση ότι δεν τίθεται για τη γερμανική κυβέρνηση θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Martin Jaeger.
Όπως υποστήριξε ο Jaeger οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται σε κρίσιμη φάση, αναφέροντας παράλληλα πως η καγκελάριος Angela Merkel και ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble εργάζονται από κοινού για την εξεύρεση λύσης για το ελληνικό ζήτημα.
Επιπλέον, και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο Jaeger τόνισε ότι αυτές συνεχίζονται και ότι δεν είναι της ώρας οι συζητήσεις για επέκταση του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, αν και άφησε ανοιχτό το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι είναι πιθανό έστω και θεωρητικά.
Όσον αφορά το ζήτημα της τριμερούς συνάντησης Τσίπρα, Merkel, Hollande ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Steffen Seibert υποστήριξε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η Merkel θα συναντήσει απόψε τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες, αναφέροντας πάντως πως θα υπάρχει η ευκαιρία αν το ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την ελληνική πρόταση, υπογραμμίζοντας πως η καγκελάριος Merkel δεν θα προσέλθει σε μια πιθανή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό με όρους.
Επιπλέον, ο Seibert υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να διατυπώνονται θεωρίες για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως η ενασχόληση με το θέμα αυτό δεν είναι της παρούσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης