Τελευταία Νέα
Οικονομία

Stuttgarter Zeitung: Η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση έως το τέλος του μήνα

Stuttgarter Zeitung: Η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση έως το τέλος του μήνα
Για μία ακόμη φορά, οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών παραμένουν αγεφύρωτες
«Οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο μετά από 45 λεπτά» σχολιάζει σε πρόσφατο δημοσίευμα η γερμανική Stuttgarter Zeitung.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο επίτροπος της ΕΕ Jean-Claude Juncker «στο ελληνικό δράμα χρέους καθώς και η τελευταία προσπάθεια διαμεσολάβησης του φαίνεται ότι απέτυχε» υπογραμμίζει η εφημερίδα.
«Όπως αναφέρεται για μία ακόμη φορά, οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών παραμένουν αγεφύρωτες», ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής στις Βρυξέλλες το βράδυ της Κυριακής.
Οι συνομιλίες περνούν πλέον στο Eurogroup, όπου η επόμενη συνάντηση των 19 υπουργών οικονομικών έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (18/6) στο Λουξεμβούργο.
«Ο Πρόεδρος Juncker παραμένει πεπεισμένος ότι η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση έως το τέλος του μήνα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Προθεσμία ως τις 30 Ιουνίου
Στις 30 Ιουνίου, η Αθήνα χρειάζεται περίπου 1.6 δις ευρώ για την αποπληρωμή των τριών δόσεων του μήνα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποπληρωμή. Πολλοί πιστεύουν ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να σηκώσει αυτό το υψηλό ποσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης