Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντικρουόμενες δηλώσεις ενόψει του Eurogroup για την Ελλάδα - Αξιωματούχος Ε.Ε: Δεν θα υπάρξει συμφωνία

tags :
Αντικρουόμενες δηλώσεις ενόψει του Eurogroup για την Ελλάδα - Αξιωματούχος Ε.Ε: Δεν θα υπάρξει συμφωνία
Την ώρα που ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem δηλώνει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης, χαρακτηρίζοντας εφικτή τη συμφωνία, ανώνυμες πηγές της Ευρωζώνης χαρακτηρίζουν τυπική διαδικασία το συμβούλιο
Αντικρουόμενες είναι οι δηλώσεις ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Την ώρα που ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem δηλώνει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης, χαρακτηρίζοντας εφικτή τη συμφωνία, ανώνυμες πηγές της Ευρωζώνης τις οποίες επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης,  χαρακτηρίζουν τυπική διαδικασία το συμβούλιο. 
Μάλιστα λόγω της ελληνικής εκκρεμότητα, ο Dijsselbloem ζητά να αναβληθεί η εκλογή νέου προέδρου στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι σύντομη και δεν θα επικεντρωθεί στη διαπραγμάτευση.
Και αυτό γιατί η Ευρώπη επιθυμεί να εμμείνει στη ρητορική της που υποστηρίζει ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», από την οποία αναμένουν πρωτοβουλίες και εναλλακτικές προτάσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δανειστές έχουν υποχωρήσει ήδη σημαντικά με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. 
'Οσον αφορά το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν έχει πληροφόρηση για Σύνοδο πέραν της προγραμματισμένης, στις 25-26 Ιουνίου. 
Ο αξιωματούχος εμφανίστηκε ενοχλημένος για την επίσκεψη του Καγκελαρίου Faymann στην Αθήνα καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς κάνει στην Αθήνα ο Faymann».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης