Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Ελληνικές προτάσεις αναμένει η Κομισιόν - Καλή βάση για συμφωνία η πρόταση των δανειστών

Dombrovskis: Ελληνικές προτάσεις αναμένει η Κομισιόν - Καλή βάση για συμφωνία η πρόταση των δανειστών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει άλλα μέτρα που θα φέρει η ελληνική πλευρά για να αντικαταστήσει τον υψηλό ΦΠΑ σε ηλεκτρικό και τις περικοπές στο ΕΚΑΣ
Καλή βάση για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών χαρακτήρισε, κατά τις πληροφορίες, την πρόταση των δανειστών ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, V. Dombrovskis.
"Η πρόταση των θεσμών είναι μια καλή βάση για συμφωνία, καθώς οι δανειστές έχουν επιδείξει μεγάλη ευελιξία, κυρίως σε ό,τι αφορά την αλλαγή των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, από 3% για το 2015 στο 1%", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την Καθημερινή.
"Περιμένουμε ελληνικές προτάσεις", πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει άλλα μέτρα που θα φέρει η ελληνική πλευρά για να αντικαταστήσει τον υψηλό ΦΠΑ σε ηλεκτρικό και τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει τις δεύτερες πιο υψηλές αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη, υπονοώντας ότι μπορούν να γίνουν περικοπές στον συγκεκριμένο τομέα, για να ισοσκελίσουν άλλες δαπάνες.
"Είναι σημαντικό να μας πει η Ελλάδα όχι μόνο τι δεν θέλει να κάνει, αλλά και τι θέλει να κάνει", τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
"Συγχρόνως υπάρχουν κράτη μέλη που είναι ανήσυχα, με τον χρόνο να τελειώνει.
Υπάρχουν συζητήσεις που δεν είναι τόσο θετικές για την έκβαση των γεγονότων αλλά η Κομισιόν δεν επικεντρώνεται σε αυτές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης