Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Στην τελευταία πράξη βρίσκεται το ελληνικό δράμα - Αγωνία στις διεθνείς αγορές για την αυριανή συνάντηση

Reuters: Στην τελευταία πράξη βρίσκεται το ελληνικό δράμα - Αγωνία στις διεθνείς αγορές για την αυριανή συνάντηση
Η πρόεδρος του ΔΝΤ C. Lagarde οδήγησε τον Α. Τσίπρα σε πραγματικό αδιέξοδο την περασμένη Πέμπτη (18/6)
«Στην τελική του πράξη βρίζεται το ελληνικό δράμα αν και παραμένει άγνωστη η κατάληξή του στην αυριανή συνάντηση» υποστηρίζει το Reuters εκφράζοντας την ύστατη ελπίδα να υπάρξει συμφωνία.
Το πρακτορείο αναφέρει την αγωνία των διεθνών αγορών καθώς την ερχόμενη τρίτη θα περιμένουν μια θετική εξέλιξη σε μια προσπάθεια να υπάρξει θετική εικόνα στην παγκόσμια οικονομία μετά το δυσμενές πρώτο εξάμηνο.
«Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, που εξακολουθεί να είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο, θα επιβληθεί capital controls γεγονός που μπορεί να την οδηγήσει εκτός της ευρωζώνης αλλά και την ΕΕ, κάνοντας την πρώτη χώρα που θα φύγει από την Ένωση» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Κι όλα αυτά όταν η Αθήνα ξεκαθαρίζει ήδη ότι δεν έχει τα χρήματα να αποπληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤ κάνοντας ακόμη πιο πιεστικό το χρονικό περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου για τον Α. Τσίπρα.
«Είχαμε προθεσμίες επί προθεσμιών και καμία τελικά δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα όμως τώρα φαίνεται ότι βρισκόμαστε απέναντι στην πραγματικά τελική προθεσμία» υποστηρίζει η Sonja Marten, FX strategist της DZ Bank στη Φρανκφούρτη.
«Η πρόεδρος του ΔΝΤ C. Lagarde οδήγησε τον Α. Τσίπρα σε πραγματικό αδιέξοδο την περασμένη Πέμπτη (18/6) τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι θα θεωρήσει την Ελλάδα χρεοκοπημένη εάν δεν αποπληρώσει τις δόσεις στο τέλος του Ιουνίου» υπογραμμίζει το Reuters.
Την ίδια ώρα η A.Merkel αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα στο εσωτερικό του κόμματός της με μια μεγάλη μερίδα των γερμανών πολιτών να ζητούν να αφεθεί η Ελλάδα στη μοίρα της.
Η ελληνική κρίση όμως έχει παρουσιάσει κόπωση και στην παγκόσμια οικονομία, με το πρώτο εξάμηνο του 2015 να την έχει αποδυναμώσει.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στη ν οικονομία της Ευρωζώνης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρουσιάζει στοιχεία αδυναμίας μερικούς μήνες μετά την χρησιμοποιήσει του 1 τρις για την αγορά των ευρωπαϊκών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης