Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης: H κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε σύγκλιση με τους δανειστές - Καθήκον η συμφωνία - Όχι σε αποτυχία και εκλογές

Βαρουφάκης: H κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε σύγκλιση με τους δανειστές - Καθήκον η συμφωνία - Όχι σε αποτυχία και εκλογές
H κυβέρνηση κάνει συνεχώς υποχωρήσεις, όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι θεσμοί κάνουν το αντίθετο
Τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των δανειστών για πεντάμηνη παράταση του προγράμματος, με χρηματοδότηση 15,5 δισ. ευρώ, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας ανοιχτά πως το ποσό αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 
H κυβέρνηση κάνει συνεχώς υποχωρήσεις, όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι θεσμοί κάνουν το αντίθετο, κατήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna, απευθείας από τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση.
Είναι ανεξήγητο το γιατί οι εταίροι μας άφησαν για το τέλος το κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης, κατήγγειλε επίσης ο υπουργός Οικονομικών.
Μάλιστα αποκάλυψε πως η κυβέρνηση δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε σημείο σύγκλισης με τους δανειστές.
Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι υφεσιακά, έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως "αυτό που καταφέραμε είναι να στρέψουμε τη λιτότητα στους έχοντες".
Οι προτάσεις μας ήταν άψογες, όμως, η άλλη πλευρά ήταν ανένδοτη, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, υπεραμυνόμενος των ελληνικών προτάσεων που κατατέθηκαν στους δανειστές.
"Πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι και να πιστεύουμε στην ικανότητα της Ευρώπης να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις", διεμήνυσε ο Γ. Βαρουφάκης, ερωτηθείς για το τι θα συμβεί στο Εurogroup της 27ης Ιουνίου.
"Θα πάω με καλή πίστη στο Eurogroup γιατί έχουμε όλοι καθήκον να βρούμε λύση", τόνισε.
Έχουμε καθήκον να αποφύγουμε το Σάββατο ένα αποτέλεσμα, για το οποίο θα μας καταδικάσει η ιστορία, τόνισε μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης, για να προσθέσει πως "ελπίζουμε πως η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει".
Δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν κάλπες ή δημοψήφισμα ή αποτυχία της διαπραγματευτικής διαδικασίας, συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Δεν υπάρχει λόγος να μην καταλήξουμε σε συμφωνία, σημείωσε στη συνέχεια για να προσθέσει πως "κάθε προθεσμία επεκτείνεται ώστε να βρεθεί λύση".
Είναι σημαντικό να υπάρχει το ζήτημα του χρέους στη συμφωνία, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει πως πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης