Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Θλιβερή η εικόνα έξω από τα ΑΤΜ στην Ελλάδα - Στο επόμενο 48 θα κριθεί η ρευστότητα στις τράπεζες

Bloomberg: Θλιβερή η εικόνα έξω από τα ΑΤΜ στην Ελλάδα - Στο επόμενο 48 θα κριθεί η ρευστότητα στις τράπεζες
Υπολογίζεται ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες
Την εικόνα που παρουσίασαν σήμερα Σάββατο οι τράπεζες της χώρας, όπου χιλιάδες έλληνες κατέκλεισαν τα ΑΤΜ για να πάρουν τα χρήματα τους , περιγράφει το Bloomberg.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι τράπεζες έθεσαν από σήμερα όριο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ καθώς χιλιάδες έλληνες έσπευσαν από τα ξημερώματα, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον έλληνα πρωθυπουργό, να κάνουν αναλήψεις χρημάτων.
Το δημοσίευμα αποκαλείται τραπεζικές πηγές οι οποίες αναφέρουν ότι περισσότερα από τα 500 από τα 7,000 ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών είχαν ήδη ξεμείνει από χρήματα από το πρωί του Σαββάτου υπογραμμίζοντας ότι οι τράπεζες μπορεί να μην ανοίξουν ούτε και τη Δευτέρα εκτός κι αν η τράπεζα της Ελλάδας θεσπίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο όριο αναλήψεων.
Σύμφωνα με την επικεφαλής υποκαταστήματος της Τράπεζα Πειραιώς, Γιώτα Καρδογιάννη, η τράπεζα έχει θέσει όριο αναλήψεων από τα ταμεία τα 3 χιλιάδες ευρώ και από τα ΑΤΜ στα 600 ευρώ, ενώ η Alpha Bank είχε θέσει όριο σε όλα της τα υποκαταστήματα τα 5 χιλιάδες ευρώ από την περασμένη κιόλας εβδομάδα.
Υπολογίζεται ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες.
Όπως αναφέρει το Bloomberg., το δημοψήφισμα θέτει το ερώτημα της απελευθέρωσης 15,5 δις ευρώ ως οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ως αντάλλαγμα για τις αυξήσει ς σε φόρους και μειώσεις συντάξεων.
Την ίδια στιγμή, η ΕΚΤ μελετά το ενδεχόμενο διατήρησης ή όχι της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες ενώ ενδεικτικό του κλίματος είναι η δήλωση του επικεφαλής του στρατηγικού τμήματος της Deutsche Bank AG στην Ελλάδα, Γιώργου Σαραβέλου ο οποίος ενημέρωσε τους πελάτες της τράπεζας, ότι «μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα γνωρίζουμε εάν θα συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης