Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναδιάρθρωση χρέους χωρίς haircut εξετάζουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα ως μέρος της συμφωνίας

Αναδιάρθρωση χρέους χωρίς haircut εξετάζουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα ως μέρος της συμφωνίας
Το ελληνικό χρέος εξετάζουν ανοιχτά οι δανειστές - Dombrovskis: Συνεργασία Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ για την ανάλυση βιωσιμότητας
Το ενδεχόμενο ρύθμισης του ελληνικού χρέους εξετάζουν πλέον ανοιχτά οι δανειστές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων και εκπροσώπων των θεσμών.
Όπως όλα δείχνουν, οι δανειστές απορρίπτουν το ενδεχόμενο του haircut στο ελληνικό χρέος, με την κλασική έννοια του όρου, αλλά εμφανίζονται θετικοί απέναντι στο ενδεχόμενο συζήτησης για ενός είδους αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Η Κομισιόν εργάζεται από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, επιβεβαιώνοντας πως οι δανειστές έχουν αρχίσει να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Ωστόσο ο αντιπρόεδρο της Κομισιόν έσπευσε να παραδεχθεί πως είναι εξαιρετικά δύσκολη τυχόν απόφαση για το haircut στο χρέος για αρκετά κράτη.

Παραδοχή - σοκ από Schaeuble: H Eλλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους - Δεν ήθελα το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Σε παραδοχές σοκ προέβη από το βήμα της Bundestag ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Woflgang Schaeuble, ο οποίος αφενός κατέστησε αναγκαία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αφετέρου αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας.
«Αν και το περιθώριο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι μικρό, είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός.
Η Ελλάδα χρειάζεται haircut στο χρέος, συνέχισε, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να το λάβει γιατί θα παραβιαστούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες
Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι η αναδιάρθρωση του χρέους, δεν πρόκειται να λύσει όλα τα προβλήματα της Ελλάδας.

Απορρίπτει το ενδεχόμενο ενός κλασικού haircut στο ελληνικό χρέος η Merkel, είναι εκτός συζήτησης
Απορρίπτει η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel την πιθανότητα ενός γενναίου haircut στο ελληνικό χρέος, με την κλασική έννοια του όρου.
Όπως αποκαλύπτει το Reuters, η Merkel εμφανίζεται αντίθετη στο ενδεχόμενο ενός haircut στο ελληνικό χρέος, με την παραδοσιακή και κλασική έννοια του όρου.
Οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου γίνονται από τη Βοσνία, από όπου περιοδεύει.
"Το κλασικό κούρεμα για το χρέος της Ελλάδας βρίσκεται εκτός συζήτησης", διαμηνύει η Merkel.

Θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους θέτει ο Donald Tusk
Θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους θέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, εν αναμονή της τελικής πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης.
«Ελπίζω ότι θα λάβουμε μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα σήμερα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι οι Θεσμοί θα πρέπει να απαντήσουν στη ρεαλιστική πρόταση της Ελλάδας με μια εξίσου ρεαλιστική πρόταση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ώστε η συμφωνία που θα επιτευχθεί να είναι «αμοιβαία επωφελής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης