Τελευταία Νέα
Οικονομία

Independent: Η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει την Goldman Sachs για το swap του 2001

tags :
Independent: Η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει την Goldman Sachs για το swap του 2001
Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τις δράσεις-συμφωνίες εκείνης της περιόδου για την επακόλουθη κρίσης του χρέους, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα
Η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει την Goldman Sachs για το swap του 2001, ήτοι τις τις πολύπλοκες οικονομικές συμφωνίες της Τράπεζας με την χώρα κατά τη διάρκεια του 2001, που επέτρεψαν τελικά την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να μηνύσει την Goldman Sachs, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τις δράσεις-συμφωνίες εκείνης της περιόδου για την επακόλουθη κρίσης του χρέους, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι τότε η αμερικανική τράπεζα είχε προσφερθεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει κάποια από τεράστια κέρδη από επενδύσεις που πραγματοποίησε η τράπεζα, στην ουσία η απόκρυψη των εκκρεμών χρεών της χώρας εκείνη την περίοδο, γεγονός που κράτησε τη χώρα εντός των αυστηρών κανόνων για ένταξη στην Ευρωζώνη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs ο οποίος συμβούλευε κυβερνήσεις στην ανάκτηση απωλειών, είχε συμβουλεύσει την Αθήνα πως μπορεί να ανακτήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν στην τράπεζα (swaps) για να εξασφαλιστεί η θέση της χώρας στο ευρώ.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης