Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Το δάνειο - γέφυρα στο επίκεντρο του Eurogroup - Nα περάσει τα νομοσχέδια στη Βουλή η Ελλάδα

Moscovici: Το δάνειο - γέφυρα στο επίκεντρο του Eurogroup - Nα περάσει τα νομοσχέδια στη Βουλή η Ελλάδα
Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
Το δάνειο - γέφυρα για την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών της αναγκών, αναμένεται να συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup, στο Eurogroup της 13ης Ιουλίου.
Σήμερα θα συζητήσουμε τη χρηματοδότηση - γέφυρα για την Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, διαβεβαίωσε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, P. Moscovici, προσερχόμενος στο Eurogroup.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία που επετεύχθη μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής είναι δύσκολη και αποτυπώνει την κατάσταση στην ελληνική οικονομία.
Ο Moscovici κατέστησε σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να περάσει τα νομοσχέδια στη Βουλή, για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρέπει να κλείσουμε τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να καλύψει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της, επανέλαβε ο ίδιος, για να γνωστοποιήσει πως "έχουμε πολλά θέματα προς συζήτηση".
Η Ελλάδα, διεμήνυσε ο επίτροπος, πρέπει να δείξει ότι είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ευρωζώνης, τόνισε για να προσθέσει πως "έχουμε διασφαλίσει την ακεραιότητα της Ευρωζώνης".
Πρέπει να εξετάσουμε τις εναλλακτικές για να συσταθεί το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε ο επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης