Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τέλος χρόνου - ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν κατέβαλε τη δόση των 450 εκατ. ευρώ - Υπό εξέταση το αίτημα για αναβολή

Τέλος χρόνου - ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν κατέβαλε τη δόση των 450 εκατ. ευρώ - Υπό εξέταση το αίτημα για αναβολή
Η Ελλάδα δεν κατέβαλε ούτε τα 1,53 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου, εξέλιξη η οποία ανάγκασε το ΔΝΤ να θέσει σε καθεστώς ληξιπρόθεσμης οφειλής τη χώρα
Η Ελλάδα δεν κατέβαλε τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε επισήμως το ΔΝΤ, μετά την παρέλευση της 13ης Ιουλίου.
Όπως επισημαίνει το ΔΝΤ, το ελληνικό αίτημα για παράταση στην πληρωμή της δόσης θα τεθεί υπό εξέταση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ για την Ελλάδα
Ο Gerry Rice, Διευθυντής Επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ, οι οποίες ήταν πληρωτέες σήμερα:
«Η αποπληρωμή κεφαλαίου ύψους 360 εκατομμυρίων Μονάδων Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (περίπου 456 εκατομμύρια Ευρώ), η οποία έπρεπε να καταβληθεί σήμερα από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ, δεν έχει παραληφθεί. Ενημερώσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο μας για το γεγονός αυτό.
Το σύνολο των εκπρόθεσμων οφειλών της Ελλάδας προς το ΔΝΤ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 1,6 δισεκατομμύρια Μονάδες Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (περίπου 2 δισεκατομμύρια Ευρώ).
«Το αίτημα των Ελληνικών Αρχών για μια παράταση της υποχρέωσης πληρωμής η οποία έπρεπε να καταβληθεί στις 30 Ιουνίου αναμένεται να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο στις ερχόμενες εβδομάδες».

Όπως είχε ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr από νωρίς, η Ελλάδα δεν επρόκειτο να καταβάλλει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η απόφαση αυτή κρίνεται αναμενόμενη δεδομένης της οριακής - σχεδόν μηδενικής - ρευστότητας της οικονομίας.
"Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ", επιβεβαιώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές στο Reuters.
Η Ελλάδα έχει ήδη μια ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το ΔΝΤ, ύψους 1,53 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα δεν κατέβαλε τα 1,53 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου, εξέλιξη η οποία ανάγκασε το ΔΝΤ να θέσει σε καθεστώς ληξιπρόθεσμης οφειλής τη χώρα.
Πλέον οι οφειλές της Ελλάδας προς το ΔΝΤ ανέρχονται κοντά στα 2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης