Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Ρεαλιστικός ο στόχος για έσοδα 50 δισ. από το fund αποκρατικοποιήσεων - Παρών στο πρόγραμμα το ΔΝΤ

Dijsselbloem: Ρεαλιστικός ο στόχος για έσοδα 50 δισ. από το fund αποκρατικοποιήσεων - Παρών στο πρόγραμμα το ΔΝΤ
Τα ελληνικά assets θα αποτιμηθούν και θα πωληθούν σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο των 3 ετών
Ρεαλιστικό χαρακτηρίζει τον στόχο για άντληση εσόδων 50 δισ. ευρώ από το fund των αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Τα ελληνικά assets θα αποτιμηθούν και θα πωληθούν σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο των 3 ετών, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, σχολιάζοντας τη λειτουργία του fund των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Εστιάζοντας στο μείζον ζήτημα του χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως Ευρώπη και ΔΝΤ συμφώνησαν να εξεταστούν τρόποι εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, αλλά όχι εξειδικευμένοι τρόποι για την πορεία χρέους προς ΑΕΠ.
Επί της ουσίας ο Dijsselbloem αποφεύγει να κάνει χρήση του όρου "μείωσης" ή ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Σε ό,τι αφορά το δάνειο - γέφυρα των 7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ο Dijsselbloem σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το θέμα συζητείται σε επίπεδο και των 28 κρατών μελών της Ευρωζώνης, δεδομένου ότι το βραχυπρόθεσμο δάνειο θα χορηγηθεί μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού EFSM.
Δεν θέλω καμία απειλή για Grexit στη συμφωνία για την Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Dijsselbloem, για να προσθέσει πως από χθες που η ελληνική βουλή ψήφισε την πρώτη δέσμη μέτρων, σταδιακά επιστρέφει η εμπιστοσύνη των εταίρων στην Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης