Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών - Στο επίκεντρο τα προαπαιτούμενα

Συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών - Στο επίκεντρο τα προαπαιτούμενα
Θα συνεχιστούν και αύριο, Κυριακή 9/8, οι συζητήσεις Τσακαλώτου- Σταθάκη- Θεσμών
(upd 3) Οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου από τον ESM , βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, Ευ.Τσακαλώτου, Οικονομίας, Γ. Σταθάκη και εκπροσώπων των Θεσμών.
Η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18:00 το απόγευμα, στο χώρο διαμονής των εκπροσώπων των δανειστών.
Στο μεταξύ, οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, Κυριακή 9 Αυγούστου, μεταξύ των υπουργών και των θεσμών.
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, το νέο πακέτο προαπαιτούμενων θα έρθει μαζί με τη συμφωνία στη Βουλή, ως ειδικό άρθρο και όχι ξεχωριστά.
«Μόλις φτάσουμε στην τελική ευθεία θα γίνουν οι συζητήσεις που πρέπει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, εισερχόμενος στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, όπου και βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική συνάντηση με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Όπως ο ίδιος είπε «ελπίζουμε όλα να πάνε καλά».
Ακόμη, ο κ. Σταθάκης  για το δημοσίευμα της γερμανικής Welt am Sonntag, σύμφωνα με την οποία «οι Θεσμοί βλέπουν μια ρεαλιστική πιθανότητα για συνεννόηση ως την Τρίτη σε μια συμφωνία επί της αρχής», είπε πως αυτό «μπορεί να είναι ακριβές».

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε: 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Συμφωνα με πληροφορίες απο το υπουργείο οικονομικών η συνάντηση θα γίνει στις 18:00 στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.
Σύμφωνα με τα προγραμματισμένα θέματα της διαπραγμάτευσης, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο δημοσιονομικό σκέλος.
Στην ατζέντα των συζητήσεων συμπεριλαμβάνονται επίσης:
- το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
- τα κόκκινα δάνεια
- η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
- πρόωρες συντάξεις

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο

Σε εξέλιξη είναι και σήμερα Σάββατο 8 Αυγούστου του 2015, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη οι οποίες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προχωρούν ομαλά και ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Στην ατζέντα βρίσκονται τα «καυτά ζητήματα» για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πρόωρη συνταξιοδότηση.
Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κοινοτικό αξιωματούχο τόνιζε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές έως την τρίτη 11/8 ώστε έως τις 20 του μήνα η Ελλάδα να λάβει την πρώτη χρηματοδότηση.
Όμως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσει χθες ότι «προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία».

(Πρώτη ενημέρωση 15:48, Σαββάτο 8 Αυγούστου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης