Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα - Απαιτείται πολιτική έγκριση από τους ευρωπαίους ηγέτες

Κομισιόν: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα - Απαιτείται πολιτική έγκριση από τους ευρωπαίους ηγέτες
Αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπ. Οικονομικών των 28 χωρών μελών της Ε.Ε. και όχι μόνον των 19 της ζώνης του ευρώ, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των FT
Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών επιβεβαίωσε επισήμως και η Κομισιόν, προειδοποιώντας ότι ενώ έχει επιτευχθεί μια συμφωνία επί της αρχής, απαιτείται η πολιτική έγκρισή της από τους ευρωπαίους ηγέτες.
Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν σε τεχνικό επίπεδο, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, A. Breidhardt, η οποία ανέφερε ότι «αυτό που δεν έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μια πολιτική συμφωνία και αυτό είναι που χρειαζόμαστε», για να προσθέσει ότι «υπάρχουν ακόμη μερικές μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να οριστικοποιηθούν».
Επισήμανε δε, ότι «έχουμε επιτύχει μια συμφωνία επί της αρχής και οι συνομιλίες συνεχίζονται για την οριστικοποίηση των λεπτομερειών».
Πάντως, η εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια μέρη του πακέτου είναι ακόμη υπό συζήτηση.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι ο πρόεδρος Jean Claude Juncker βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους.
Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα των Financial Times, αργότερα σήμερα, αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και των 28 κρατών – μελών της Ευρωζώνης και όχι μόνον των 19 της ζώνης του ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί στις 08:30, ύστερα από μια μαραθώνια συνάντηση σχεδόν 24 ωρών.
Σήμερα η συμφωνία θα κατατεθεί στη βουλή, με στόχο να ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης