Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν - ΕΚΤ: Βάση για βιώσιμη ανάπτυξη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα

Κομισιόν - ΕΚΤ: Βάση για βιώσιμη ανάπτυξη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα
Οι διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο στην Αθήνα, είχαν στόχο να επέλθει συμφωνία για ένα αξιόπιστο και περιληπτικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση
Βάση για βιώσιμη ανάπτυξη χαρακτηρίζου Κομισιόν και ΕΚΤ την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα σε κοινή τους ανακοίνωση.
Οι διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο στην Αθήνα, είχαν στόχο να επέλθει συμφωνία για ένα αξιόπιστο και περιληπτικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.
«Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ, αναγνωρίζουν την πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών στη διάρκεια της τελευταίας αποστολής ελέγχου, η οποία κατέστησε δυνατή αυτή τη συμφωνία μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Το ΔΝΤ βοήθησε στην τεχνική ανάλυση και στον σχεδιασμό των προϋποθέσεων για το νέο πρόγραμμα του ESM, σύμφωνα με την Κομισιόν και την ΕΚΤ.
Οι όροι θα αναθεωρούνται σε τριμηνιαία βάση, λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που επιτεύχθηκε στο προηγούμενο τρίμηνo, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση, η οποία σημειώνει ότι η συμφωνία είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις της Συνόφου Κορυφής στις 13 Ιουλίου.
Η Κομισιόν, η ΕΚΤ , o ESM και το ΔΝΤ αναγνωρίζει την πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, η οποία κατέστησε δυνατή τη συμφωνία, μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων.
Απομένει η έγκριση της συμφωνίας σε πολιτικό επίπεδο από τα κράτη –μέλη και από το διοικητικό συμβούλιο του ESM, αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η αξιοπιστία της συμφωνίας υποστηρίζεται από έναν σημαντικό αριθμό εμπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων και σημαντικών μέτρων που αντιμετωπίζουν τις μακροχρόνιες διαρθρωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, όπως συγκέντρωση εσόδων.
Το συνταξιοδοτικό και το σύστημα υγείας, τον ανταγωνισμό στην προϊοντική αγορά, τα επαγγέλματα και την ενέργεια, που αποδεικνύουν την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξομαλύνει γρήγορα την κατάσταση στην οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης