Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bild: Στα 6 δισ. ευρώ θα μπορούσε να φτάσει το δάνειο - γέφυρα της Ελλάδας αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

tags :
Bild: Στα 6 δισ. ευρώ θα μπορούσε να φτάσει το δάνειο - γέφυρα της Ελλάδας αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup
Σήμερα στο Eurogroup θα κριθεί το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας
Στα 6 δισ. ευρώ θα μπορούσε να φτάσει το δάνειο - γέφυρα της Ελλάδας σε περίπτωση που το Eurogroup δεν καταφέρει να εγκρίνει το ελληνικό πακέτο διάσωσης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει 6 δισ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν σχετικά με το σχεδιαζόμενο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Αθήνα.
Η πρόταση αναφέρει ότι το δάνειο γέφυρα θα μπορεί να έχει μέγιστη περίοδο τριών μηνών, καθώς η Αθήνα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή ύψους 3,2 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 20 Αυγούστου.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα δώσει μάχη στο Eurogroup προκειμένου να αποφύγει τα σχέδια του Wolfang Schaeuble, ο οποίος επιθυμεί να δοθεί ένα νέο δάνειο - γέφυρα στην Ελλάδα και τρίτο δάνειο διάσωσης, όπως δήλωσε και από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα εμπόδια Schaeuble στην συμφωνία

Νέα εμπόδια στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών θέτει η Γερμανία, η οποία ασκεί κριτική στο συμφωνηθέν κείμενο.
Σε δισέλιδο έγγραφο, το οποίο τιτλοφορείται «Πρωταρχικός έλεγχος του Μνημονίου», το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας περιγράφει ως «μη πειστικό» το συμφωνηθέν σχέδιο για τη βιωσιμότητα του χρέους και για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η συμφωνία δεν ξεκαθαρίζει πλήρως την κατεύθυνση των πολιτικών που θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα.
Κριτική ασκεί και στους δημοσιονομικούς στόχους της συμφωνίας, καθώς το Βερολίνο καταγγέλλει την απουσία συγκεκριμένων μέτρων για την επίτευξή τους.
Επιφυλάξεις τηρεί και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης